KÖZLEMÉNY - A csepeli Jobbik tiltakozik az életveszélyes beruházás ellen

K Ö Z L E M É N Y

A csepeli Jobbik tiltakozik az életveszélyes beruházás ellen

A csepeli önkormányzat fideszes városvezetése átgondolatlan és veszélyes beruházást tervez Csepelen. A METRANS Konténer Kft. a csepeli Salak út, Központi út, Perem utca, Rózsa utca és a Duna által határolt területén kívánja létrehozni a szállításból ideiglenesen kivett konténerek felnyitására és a veszélyes anyagok raktározására alkalmas logisztikai központját. A konténerekben veszélyes mérgező anyagokat és tűzveszélyes folyadékokat tárolnak.

Tekintettel arra, hogy a felnyitás céljából, illetve az átmeneti tárolás miatt szállításból ideiglenesen kivett konténerekben a jelenlévő veszélyes anyagok mennyisége meghaladhatja a jogszabályban meghatározott felső küszöbértéket, ezért a Terminál felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemként fog működni.

A csepeli Jobbik tiltakozik az életveszélyes beruházás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ne létesüljön ilyen típusú kockázatos üzem kerületünkben. Nekünk úgy tűnik, hogy a városvezetésnek fontosabb a pénz és a haszon, de tudomásul kell venniük, Csepel nem fideszes játszótér, és nem az a hely, ahol a haverok, barátok és a pénz az úr.

Pákozdi József, a Jobbik XXI. kerületi önkormányzati képviselője és Lehmann Viktor, a Jobbik csepeli elnöke