Jobbikos siker Csepelen!

„Sok lúd disznót győz” -szól a mondás!

Olyan sikerről számolhatok be, amit Hároson a hárosi emberek aktív segítségének köszönhetően értünk el. Megszületett az a határozat, miszerint a Csepeli úton 50km/órára csökkentik a gépjárművek sebességét! Az 50-km/h sebesség korlátozó táblákat már ki is helyezték egy forgalmi rend változásra felhívó táblával együtt!

Előzmény!

A Csepeli út mentén élő lakók kérték a segítségemet, amit az ügy érdekében 104 személy az aláírásával is megerősített a lakókat képviselő Szücs Sándorral az élen.  A lakók képviseletét felvállaló Szücs Sándor az alapvető jogok biztosának is írt, és a sokadik levelét küldte el a BKK-nak, bízva abban, hogy végre pozitív választ fog kapni!

Megnövekedett a forgalom, és ennek következtében a balesetek száma is jelentősen megemelkedett az elmúlt években a Csepeli úton! Ez a szakasz alkalmatlan arra, hogy száguldozzanak a felelőtlen gépjárművezetők! Azzal a kéréssel fordultam a 2015. januári kt. ülésen egy előterjesztésben a képviselő testülethez, hogy Borbély Lénárd polgármestert kérje fel, hogy kezdjen tárgyalásokat az út kezelőjével és a megfelelő szervekkel annak érdekében, hogy 50km/ órára csökkentsék a gépjárművek megengedett sebességét, illetve sárgán villogó lámpás gyalogátkelőt létesítsenek a buszmegállóknál! Ezt a kérelmemet elküldtem a XXI.ker. rendőrkapitányság vezetőjének, Papp Péter úrnak is! Az ügyet megvizsgálták, a kérelmet indokoltnak tartották, és továbbították a szakhatóságnak.

A Fidesz többségű képviselő testületből csak a Fidesz frakció nem támogatta a hárosi emberek biztonságának növelése érdekében benyújtott előterjesztésemet!

Azóta kiderült, hogy hasonló esetekben teljesen értelmetlen a polgármesterhez fordulni, mert ő politikai célokra használja a közbiztonságot. Ha nem a terület Fideszes képviselőjéhez köthető az előterjesztés, azt úgysem szavazzák meg!

Ez az eset is azt igazolja, ha összefogunk egy cél érdekében, és az erőinket a megvalósításra összpontosítjuk, az sikeres lehet!

Pákozdi József
csepeli önkormányzati képviselő