Elvárható döntést hozott a kormány Budapesttel kapcsolatban

A Jobbik fővárosi frakciója szerint nagy előrelépés, hogy a kormány végre rájött arra, amit a Jobbik már két éve mond, miszerint nem hagyhatják magára azt a várost, mely kiemelt jelentőségű az ország működése szempontjából, hiszen naponta több mint 30 milliárd forinttal járul hozzá annak GDP-jéhez. A főváros adósságának 60 százaléknyi átvállalása éppen ezért egy elvárható, és minimálisan teljesítendő feladata volt a kormánynak.

A fővárosi Jobbik két éve hangoztatja, hogy nagyobb érdekérvényesítési munkára lenne szükség a fideszes képviselőktől, és a városvezetéstől egyaránt. Ez idő alatt azonban minden jel arra mutatott, hogy Tarlós István sem tett meg mindent, a Fidesz képviselői pedig – akikből többen az országgyűlésben is helyet foglalnak – nem Budapest érdekeiért cselekedtek. Bízunk abban, hogy ez a jövőben nem így fog működni, és minden érintett megérti végre, hogy a főváros működése kiemelt jelentőségű az ország szempontjából.

Felszólítjuk a városvezetést, hogy a miniszterelnökkel tartandó, március 8-i egyeztetésen tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Budapest számára a lehető legjobb megoldás szülessen, továbbá biztosítsanak lehetőséget az ellenzéknek is a találkozón való részvételre, hogy a főváros érdekeit szem előtt tartó Jobbik frakció is kifejthesse véleményét a felmerülő kérdésekben.

Javasoljuk a városvezetésnek és a kormánynak, hogy az adósságátvállalással egy időben tegyék meg végre a szükséges lépéseket az irányban is, hogy a főváros adósságáért felelős személyek megkapják büntetésüket!

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője