A baleset melegágya lehet a felfestett csepeli kerékpárút

Csepelen, az egyik most újjáépített főúton, fölfestettek egy "új" kerékpár utat, amit a csepeliek közül többen életveszélyesnek tituláltak. Ilyen például a Szent Imre téri, ahol szinte az út közepére kell bevágni a rajta közlekedő kerékpárosoknak.

Több észrevételből azonban az is kiderült, hogy a Fővárosnak a Kossuth Lajos utca rehabilitálása sem sikerült tökéletesen, ugyanis csak maga az önkormányzat egy kb. 300 hibát felsorakoztató listát írt az út átadása óta.

Érdekesség továbbá, hogy a Szent Imre tér - Ady Endre utca között egyszerre két kerékpárút van. Egy az úttest városba beérkező oldalán, valamint a túloldalon egy oda – vissza irányú a járdából levett részen.

Csepelen az utóbbi időben nem ez az egyetlen rosszul, vagy hibásan megtervezett munka. Többen jelezték már, hogy az SZTK előtt újonnan kiépített speciális vakvezető útburkolat egyenesen az SZTK falának vezeti az azt használókat. Csepel Önkormányzata egyből a BKK-ra hárította a felelősséget, mivel a projekt a BKK vezérlésével valósult meg. A Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének vezetője is kiemelte a problémát, miszerint ilyenkor egy kockát (kb. 30cm-t) ki kell hagyni, hiába védi meg a vak embert a botja a falnak ütközéstől.

Ebből is látszik, hogy mind kerületünkben, mind a fővárosban teljesen hozzáértés nélkül dolgoznak a kormány politikusai, szakemberei, és valósítanak meg olyan terveket, melyek akár mások testi épségét is súlyosan veszélyeztethetik.

A csepeli Jobbik úgy gondolja, hogy ezzel a felfestett kerékpárúttal egy újabb veszélynek tették ki az autósakat, kerékpárosokat és a gyalogosokat egyaránt, és felszólítja a fővárost, hogy a kialakult helyzeten változtassanak a csepeli emberek és az itt közlekedők érdekében.

Jobbik Csepeli Szervezete