Jobbikos kezdeményezésre nem kell kint várakozni reggel az SZTK-nál

Klocsko Katalin még a 2016-os év utolsó képviselő testületi ülése előtt beszélt személyesen a Tóth Ilona Szakrendelő Intézet főigazgatójával, Dr. Juhász Györggyel, és közös ötletelést követően főorvos úr megkérte a bizottsági tagot, hogy észrevételeit, ötleteit küldje meg felé írásban, és megkezdi a kivitelezését.

Klocsko Katalin ezt a levelet küldte:

"Tisztelt Főigazgató Úr!

Tegnapi beszélgetésünkre hivatkozva kérem Önt, hogy a reggeli labor vizsgálatra érkezők érdekében az éjszakai ügyelethez nyíló ajtót reggel 6:30-kor nyissák ki. Mint arról beszéltünk, korábban volt arra lehetőség, hogy a várakozók az ügyeleti folyosóra bemehettek, ezáltal védve voltak a kinti időjárástól, illetve akár le is ülhettek a padokon az idősek, gyerekkel érkezők, betegek.

Ezen kívül volt elhelyezve sorszám automata is, így már akkor tudtak számot húzni az érkezők, ezzel biztosítva, hogy valóban sorrendben tudtak számhoz jutni, és nem az volt a függvénye, hogy milyen gyorsan tudja felverekedni magát az emeletre a páciens.

Az is problémát okoz a betegek körében, hogy kétféle szám közül húzhatnak, de a reggeli sietségben nem olvassák el (nincs rá idejük, módjuk az emberáradat miatt), hogy melyik számot is kellene húzniuk. Ha megint lenne lent is kialakítva egy ilyen sorszámhúzó lehetőség, és a tudnivalók ott is kifüggesztésre kerülnének, akkor sok kellemetlenségtől lennének megkímélve mind a betegek, mind a dolgozók.

Beszélgetésünk alkalmával felvetésre került az Ön részéről, hogy akár a fizikoterápiás folyosó is megnyitásra kerülhet a betegek számára. Ez még több segítséget nyújtana, tekintve, hogy akkor akár mosdóba is mehetnének szükség esetén. (Ha jól emlékszem, ott van mosdóhelyiség).

Beszélgettünk arról, hogy a honlap átalakítás alatt van, új funkciók kerülnek kialakításra rajta. Bevallom, eddig azt sem tudtam, hogy van honlapjuk, mert a keresőben sem az jön fel elsőre, hanem a csepel.hu és egyéb oldalak. Azóta természetesen megnéztem a honlapjukat, és találtam rajta elég sok hibát, ami könnyen orvosolható. Szívesen segítek szakmai oldalról a weboldal optimalizálását, ügyfél/páciensélmény javító szemszögből történő megvizsgálását. Ez az egyik szakterületem a civil életben ugyanis.

A páciensek és a csepeli lakosok nevében előre is köszönöm, ha sikerül bevezetni a fent említetteket! Kérem tisztelettel, hogy értesítsen, ha elfogadta a javaslataimat és tájékoztasson azok bevezetéséről.

Tisztelettel:
Klocsko Katalin
SZEFOB tag "

A mai napon megérkezett a válasz, így örömmel értesítjük a csepeli lakosságot, hogy hétfőtől nem kell kint a hidegben, esőben, szélben, hóban várakozni! Köszönjük szépen ezúton is Dr. Juhász György nyitottságát a javaslatunkra és közbenjárását az ügyben!

"Tisztelt Klocsko Katalin!

Tájékoztatom, hogy 2017. január 9-től (hétfőtől) kezdődően reggel 6.30 órától a szakrendelő épületén belül biztosítjuk a várakozást a nyitás előtt érkező páciensek számára.

Üdvözlettel:

Dr. Juhász György