Adományozással zártuk a hetet, mert adni jó - Sok családnak okoztunk örömet

A Jobbik Csepeli Alapszervezetének tagjai Klocsko Katalin koordinálásával pénteken és szombaton összesen 4 fordulónyi adományt szállítottak el rászoruló családok részére, valamint a 17. kerületben található Vigyél Haza Alapítvány telephelyére, mentett kutyusok számára.

Hétfőn este futott be a hívás, miszerint egy kedves királyerdei szimpatizáns házaspár felajánl két szobányi bútort, ruhaneműket, edényeket, ha el tudjuk még a héten szállítani. A hét közepén a sajnálatos időjárási körülmények miatt nem tudtuk megoldani a fuvarozást, így pénteken délután kerekedett útra a kis csapat, hogy aztán a Csepel Művek területén található két munkásszállóra, a Zászlósba és az Investbe kiszállítsa az adományokat és segíthessen ezáltal a nehéz körülmények között élő családoknak.

Katalin az utóbbi hetekben többször is látogatást tett a szállókon. Karácsony előtt helyi civilek által szervezett adományozáshoz csatlakozott, ahol rengeteg ruhanemű, játék, édesség, háztartási kellékek okoztak örömet a lakóknak. Azóta pedig, ha segítséget kértek tőle, akkor ment és gyógyszerek, nyomtatványok beszerzését intézte. Mély benyomást tettek rá a szállókon látottak és eltökélte, hogy amit tud, megtesz azért, hogy az itt élő családoknak megkönyítse, szebbé tegye az életüket. Pontosan ezért gondolta azt, hogy a felajánlás itt remek helyen lenne. Felvette a kapcsolatot az egyik családdal a Zászlós szállóról és megtudakolta, hogy kiknek milyen bútorokra lenne szükségük, miket vigyenek. A másik szállón a portás volt segítségére, aki megbeszélte a főnökökkel, hogy bemehessünk, és letehessük az adományokat. Mivel itt nem volt családhoz kontaktunk, így, miután kipakotuk az első környi bútort a Zászlósnál, átsétáltunk a másik szállóra, és nagy szerencsénkre az egyik munkából hazaérkező apuka elmondta, hogy a szomszédjában lakó hölgy nagyon örülne a sorszekrénynek, mert nincs nekik szekrényük. Fel is mentünk hát megkérdezni, hogy be fog-e férni hozzá és tényleg szeretné-e, ha elhoznánk neki. Nagyon megilletődött, és el sem akarta hinni, hogy most azonnal ide is szállítjuk neki ingyen, bérmentve. Elmondhatjuk, hogy nagyon jó helyre került itt is a szekrénysor, mert az anyuka nehéz körülmények között neveli sérült kisfiát.

Pénteken összesen háromszor fordult a csapat, szombaton pedig még elhoztuk a virágokat az egyik többgyermekes anyukának, aki nagyon szereti a növényeket.

A sok-sok szőnyeget, amit kaptunk, úgy gondoltuk, így télvíz idején nem is mehetne jobb helyre, mint egy állatmenhelyre, hogy melegítse az árva kutyusokat. Kis keresgélés és telefonálás után meg is lett az úticél, a 17. kerületi Vigyél Haza Alapítvány telephelye. Az alapítvány remek körülmények között tartja, rehabilitálja az Illatos útról érkező árva kutyusokat. Nagyon szép, kedves állatokat láthattunk. Ha bárki szeretne örökbefogadni, adományozni tápot, szőnyeget, kutya játékot, akkor keresse meg az alapítvány vezetőjét az alábbi elérhetőségen: Vigyél Haza Alapítvány