A csepeli Fidesz hazugsággyára

Az utóbbi időben több valótlanságot, nevezhetjük hazugságnak is, tartalmazó írás jelent meg a Jobbik Csepeli Szervezetéről, Pákozdi József önkormányzati képviselőről és Lehmann Viktor volt elnökről, az Ábel Attila, Csepel főcenzora által üzemeltetett csepel.infon, valamint a csepeli adófizetők pénzéből fenntartott Csepeli Hírmondóban. Utóbbi média mára teljes egészében a kormánypárti ideológiákat, propagandákat népszerűsíti, a pártatlanságnak még a látszatát sem kelti. Pedig Csepelen nem csak Fideszes szavazók vannak, mégis, az ellenzékhez tartozó pártokról csakis személyeskedő, legtöbbször ferdítő, gúnyos cikkek olvashatók, így az ezen pártokkal szimpatizáló embereket másodrendűnek tekintik.

A Csepel Hírmondó jól fizetett bértollnoka, Lass Gábor, Pákozdi József beleegyezése nélkül jelentette meg egy telefonon történt beszélgetés tartalmát 2016. 03. 10-én, amiben még hazugságokat is állít, miszerint Lehmann Viktor szervezett egy Metrans elleni fórumot elutazása előtt, ahol Horváth Gyula, a DK csepeli elnöke is felszólalt. A valóság az, hogy Lehmann Viktor soha nem szervezett ilyen fórumot. Ilyen fórumot, - amit önök lakossági közmeghallgatásnak neveztek-, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezett, ahol gyáva módon senki nem jelent meg Csepel megválasztott vezetői közül. Még a Fideszes képviselők se, pedig előtte 1-2 nappal igen nagy hanggal és mellénnyel kampányoltak a beruházás mellett az egyik Facebookos csoportban. Ábel Attila nem volt rest butának nevezni a tőle kérdezőket, kioktató, pökhendi stílusban válaszolni mindenkinek, aki kétségeit írta meg a beruházással kapcsolatosan.

Már a közmeghallgatás címével is tudatosan megtévesztették a lakosságot olyan látszatot keltve, hogy a beruházás már elkészült:

A közmeghallgatás témája: a METRANS Konténer Kft. új veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzemének megnyitása (A lakossági tájékoztató letölthető ide kattintva.)

Javasoljuk tanulmányozásra a 219/2011.  (X. 20.) Kormányrendeletet, különös tekintettel a III. fejezetre, a 21-23. paragrafusokra. Itt le van írva, hogyan is kellett volna eddigiekben eljárniuk, amit Önök nem tettek meg. Hogy miért, azt a lelkiismeretükre bízzuk.

A Metrans beruházással kapcsolatban Ábel Attila alpolgármester rendszeresen támadja a Jobbik Csepeli Alapszervezetét, hogy ellenezzük a 200 új munkahelyet teremtő beruházást. Alpolgármester úr már többször jelét adta, hogy a szövegértés nem tartozik az erősségei közé. Ezért most sokadszorra leírjuk neki. A konténer terminálon belül megvalósítandó VESZÉLYES VEGYI ANYAG kezelő, tároló és átrakódó ellen tiltakozunk, mert egy ilyen beruházás nem lakóövezet közvetlen közelébe való. Megjegyezve, hogy a polgármester a tájékoztatási kötelezettségének a mai napig nem tett eleget.  Vele ellentétben Kaposvár Fideszes polgármestere, a Csányi Sándor nevéhez köthető gumiégető beruházáshoz aláírt ingatlan adás-vételi szerződést felmondta, mert a lakosság ellenezte.

Továbbá ellenezzük, hogy megfelelő előkészítés nélkül, infrastrukturális háttér nélkül Csepelre szabadítsanak napi szinten több száz kamiont és jó néhány vonatszerelvényt. A Metrans Konténer Kft. képviselője a fent említett közmeghallgatáson azt mondta, hogy jelenleg éves szinten 170 ezer konténer fordul meg náluk, ezt a volument a terminál létesítésével évi 250 ezer db-ra akarják emelni. Érdekes módon a májusi képviselő testületi ülésen ahol meghívott vendégként felszólalt az ügyvezető úr, már úgy nyilatkozott, hogy nem lesz számottevő növekedés a forgalomban a terminál megnyitását követően, és hogy nekik csak évi 100 ezer konténer forgalmuk van, napi 100-120 kamionnal számolnak. Most akkor melyik az igazság? Valóban azért létesítenek egy ilyen terminált rengeteg pénzért, mert nem akarják növelni a forgalmukat? Van olyan ember, aki ezt elhiszi? Mi értelme lenne akkor ennek a beruházásnak, ha nem a növekedés? Ugyanezen az ülésen azt is mondta, hogy több, mint 10 éve keresik az alkalmas helyet ennek a beruházásnak. Ha ennyi idő volt keresésre, nem lehetne még néhány évet várniuk, hogy előbb kiépítsék a szükséges utakat, felújítsák a hidat stb.? Mire fel ez a nagy rohanás?

De folytatva a valótlan állítások sorát: Lass Gábor azzal zárja sorait, hogy együtt tiltakoztunk a baloldali ellenzékkel az óvoda fejlesztések ellen. A valóság az, hogy a csepeli Jobbik soha nem állt Csepel fejlődésének az útjába, minden ésszerű beruházást támogattunk, főleg az óvodai fejlesztéseket. Ami ellen tiltakoztunk, az az óvodák összevonása volt, és a mai napig rossz döntésnek tartjuk. A Fidesz szócsövében szinte minden alkalommal megjelenik, hogy megszüntették a korrupciógyanús szerződéseket. Akkor lássunk tisztán!

A tisztesség azt kívánja az önkormányzat vezetésétől, hogy azt a több száz millió forintot, amit állítólag óvodák fejlesztésére költöttek, azzal elszámoljanak. Arra kérjük Ábel Attila alpolgármestert, hogy a Csepeli Hírmondóban ennek tegyenek eleget, mert kíváncsiak a választópolgárok, hogy a csepeli adófizetők pénzével hogyan kufárkodik Csepel vezetése! Ha erre nincs lehetősége, mert önt se engedik ilyen közel a húsosfazékhoz, kérjen segítséget a városfejlesztéssel megbízott Kft. vezérigazgatójától!

A legutóbbi arcátlan ferdítés természetesen megint Ábel Attila nevéhez köthető, amikor a csepel.hu-t adta meg forrásnak, annak a vicc kategóriába tartozó véleményének, hogy összefogott Gyurcsány és Vona a népszavazás ellenében. A valóság az, hogy Vona Gábor már ennek a képtelen cikknek a megjelenése előtt cáfolta ezt a „kacsát” 2016. 06. 20-án a Magyar Hírlapban. Ábel Attila kifogásolta azt is, hogy Pákozdi József nem cáfolta a fenti torz agyszüleményt. A jobbikos képviselő szívesen cáfolná mind a csepel.info-n, mind a Csepel Hírmondóban, de az előbbi szennyportálról gyakran letiltják, az utóbbiban pedig egyáltalán nem jelenhet meg ellenzéki vélemény, cikk.

Az alpolgármester nem átallott ezután még a Csepeli Hírmondóban egy ordító nagy hazugságot lehozni, miszerint Vona Gábor a migrációval kapcsolatosan azt nyilatkozta, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye.  Valójában ez egy kiragadott rész egy mondatból, ami így hangzott: „Az iszlám az emberiség utolsó reménye a globalizmus és liberalizmus sötétségében.” És a valóságban ez nem Vona Gábor migrációval kapcsolatos álláspontja, hanem egy jó pár évvel a migrációs válság előtt megrendezett egyetemi előadás keretein belül hangzott el. A kvótával kapcsolatos jobbik álláspont:  https://www.youtube.com/watch?v=FkoS9pu7wLc

Viszont, ha érdekli az embereket Orbán Viktor sokkal frissebb, de mondhatjuk úgy, aktuálisabb véleménye  az iszlám vallásról és kultúráról, akkor ezt ajánljuk az emberek figyelmébe: egy Bild Zeitungnak adott interjúból származik az alábbi idézet 2015.09.13.-ról, s az szerepel benne, hogy Én személy szerint tisztelője vagyok az iszlámnak. Az iszlám filozófia nélkül a világ egy része már rég a barbarizmusnak esett volna áldozatul”.

Mindent egybevetve, a csepeli Fidesz a kerületben történő sokszorosan túlárazott, elkapkodott, kétes beruházásokról akarja elterelni a lakosság figyelmét a valótlan állításokat tartalmazó cikkeivel.

JOBBIK CSEPELI ALAPSZERVEZET